Mijlpalen uit de film op het grote doek

GRONINGEN

Groninger Forum (locatie Hereplein) start maandag 4 september een nieuwe serie Mijlpalen.

Hierin worden films vertoond die de filmgeschiedenis, om wat voor reden dan ook, hebben veranderd. Filmische klassiekers en recente cinematografische hoogtepunten die van de programmeurs van Groninger Forum het predicaat 'Mijlpaal' meekregen. Elke film wordt voorafgegaan door een inleiding van ongeveer een half uur. Hiervoor tekent steeds een filmjournalist, -recensent, -maker of -programmeur die héél erg fan is van de betreffende titel. Het spits wordt maandag 4 september om 21.00 uur afgebeten met ‘Pulp Fiction’. Hierop volgen ‘Madeliefjes’ (2 oktober), ‘A clockwork orange’ (6 november), ‘Close encounters of the third kind’ (4 december) en ‘Novecento’ (17 december).
Meer informatie: www.groningerforum.nl.

Auteur

admin