Ballon Fiësta Meerstad #8

GRONINGEN

Woon- en recreatiegebied Meerstad is vrijdag 1 en zaterdag 2 september toneel van de achtste editie van het grootste luchtballonevenement van Noord-Nederland: Ballon Fiësta Meerstad.

Bij goed weer kiezen tientallen luchtballonnen het luchtruim. Naast traditionele luchtballonen woorden meerdere special shapes verwacht. Primeurs zijn de Brandweerwagen en het Ruimteschip. Nieuw in het aanvullende programma zijn de diverse wateractiviteiten op het Woldmeer.

18.45 uur

Belangstellenden zijn vanaf 17.30 uur welkom op het evenemententerrein in Meerstad, dit jaar middenin het woongebied Meerstad, aan de oevers van het Woldmeer. De ballonvaarders maken zich om 18.00 uur gereed voor de vaarten. Naar verwachting zullen de eerste ballonnen rond 18.45 uur het luchtruim kiezen. De ballonnen stijgen zoveel mogelijk één voor één op, zodat het kleurrijke spektakel zo lang mogelijk kan worden aanschouwd.

Aanvullend programma

Wie zelf niet meevaart, maar wel benieuwd is naar de sfeer van dichtbij, kan deelnemen aan het aanvullende programma. Het publiek kan bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de verschillende modelballonnen, op de foto gaan in een luchtballon, in een waterbal over het Woldmeer lopen of genieten van een flyboard-show. Op het terrein zijn diverse foodtrucks aanwezig voor een hapje en een drankje.

Night Glow

Beide dagen worden om 21.30 uur afgesloten met een ‘Night Glow’. Hierbij verlichten de luchtballonnen - als levensgrote lampionnen - de omgeving; op de maat van de muziek. Het gezinsevenement is gratis toegankelijk voor publiek. Bezoekers die graag een ballonvlucht willen maken, kunnen nog steeds een ticket aanschaffen. De prijs voor een ballonvlucht inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug bedraagt € 149. Voor groepen zijn er uitgebreide pakketten.
Meer informatie/ ticket boeken: info@meerstad.eu of 050-5995710.

Auteur

admin