Militairen nemen Grote Markt in

GRONINGEN

Militairen van van de Landmacht, 44 pantserinfanteriebataljon, nemen woensdag 6 september de Grote Markt in Groningen in.

De hele dag zijn militaire voertuigen te bewonderen op de Grote Markt. Zo komen onder meer het hightech pantservoertuig CV90 en de Fennek, het verkenningsvoertuig waarmee de omgeving heimelijk in kaart gebracht kan worden, naar Groningen.

Beëdiging nieuwe militairen

Verder staat de beëdiging van ongeveer 25 nieuwe militairen geprogrammeerd. De militairen zweren in een feestelijke ceremonie om 14.30 uur trouw aan de koning, onderwerping aan de krijgstucht en gehoorzaamheid aan de wet. Beëdiging is een must voor militairen om uitgezonden te kunnen worden. Voor tien van de in Groningen te beëdigen soldaten is dat al binnen een half jaar het geval. Zij vertrekken in januari naar Litouwen.

Litouwen

De Nederlandse eenheid maakt in 2017 deel uit van de versterkte militaire aanwezigheid in Litouwen. Met het sturen van deze troepen onderstreept de NAVO de solidariteit met de Baltische staten en Polen. De consul van Litouwen is aanwezig bij de ceremonie op de Grote Markt en zal de militairen en aanwezigen kort toespreken over deze aanwezigheid in haar land.

Auteur

admin