Randy Newman naar De Oosterpoort

GRONINGEN

De Amerikaanse componist en singer-songwriter Randy Newman geeft 18 februari een concert in De Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop start vrijdag 1 september om 10.00 uur

Randy Newman staat bekend om zijn satirische nummers over de Amerikaanse geschiedenis met verfijnde pianopartijen en orkestarrangementen. Zijn albums ‘Sail Away’(1972), ‘Good Old Boys’ (1974) en ‘Little Criminals’ (1977) maakten hem tot een icoon in het singer-songwritergilde van de jaren zeventig. Hollywood In de voetsporen van zijn ooms, grote filmcomponisten Alfred, Lionel en Emil Newman, speelt Randy Newman sinds 1994 een grote rol in de muziekgeschiedenis van Hollywood. Na de met een Grammy bekroonde soundtrack voor ‘Toy Story’, schreef hij de filmmuziek voor ‘A Bug’s Life’, ‘Toy Story’ 2 en 3, ‘Monsters Inc.’ en ‘Cars’. Inmiddels heeft Newman zes Grammy's, drie Emmy's en twee Academy Awards op zijn naam staan. Dark Matter Randy Newman speelt in De Oosterpoort songs van zijn nieuwe album ‘Dark Matter’. Op dit album neemt hij onder meer Vladimir Putin (’Putin’) en de gebroeders John en Robert Kennedy (’Brothers’) op de hak. In de acht minuten durende gospelsong ‘The Great Debate’ laat hij religie het opnemen tegen de wetenschap. Behalve voor scherpe maatschappijkritiek is ook ruimte voor een gevoelige noot. Bijvoorbeeld in de kleine liefdesliedjes ‘Lost Without You’ en ‘She Chose Me’. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 55 euro.

Auteur

admin