Zienemini: speciaal programma voor kleine kijkers

GRONINGEN

Bij de oude Suikerfabriek in Groningen wordt van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september de zevende editie gehouden van openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren. Met ook dit jaar een speciaal programma voor kleine kijkers: Zienemini.

Kinderen kunnen hiervoor zaterdag 2 en zondag 3 september terecht in de Wolkenfabriek. Hier wordt een knusse minibioscoop met kussens en zitzakken ingericht.

Animatiefilms

Op het Zienemini-programma staan animatiefilms die het goed gedaan hebben in het festivalcircuit. Zaterdagmiddag wordt afgetrapt met ‘Otto is een Neushoorn’ (AL), een verfilming van een kinderboek van Ole Lund Kirkegaard. Hierna draait ‘Het Lied van de Zee (6+), een Ierse animatiefilm die in 2015 genomineerd werd voor een Oscar en een Annie Award. ‘ Zondagmiddag draait ‘Solan en Ludwig: De grote kaasrace’ (AL), een Noorse animatiefilm uit 2015. ‘Mijn naam is Courgette’ (6+), een Zwiterse stop-motion animatiefilm die in 2016 geselecteerd werd voor de Quinzaine des Realisateurs in Cannes, is de afsluiter van Zienemini.

Zienemaan & Sterren

Zienemaan & Sterren presenteert aanstaand weekend drie verrassende films onder de Groningse Sterrenhemel: 'Heartstone', 'Stop Making Sense' en 'Hunt for the WIlderpeople'.
Kaartverkoop: www.zienemaan.nl/tickets. Meer informatie: www.zienemaan.nl/ook-zienemini-gaat-los-kinderprogramma-bekend/.

Auteur

admin