Documentaire ‘Jesse’ in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum (locatie Hereplein) wordt maandag 4 september de veelbesproken documentaire ‘Jesse’ vertoond. De film wordt ingeleid door schrijver en columnist van de Volkskrant Peter Middendorp.

De ophef over de documentaire ‘Jesse’ van Joey Boink over de gelijknamige Groenlinks-leider Jesse Klaver zal weinigen zijn ontgaan. Omroep BNNVARA besloot onder druk van de NPO de documentaire niet uit te zenden, omdat er twijfel zou kunnen ontstaan over de onafhankelijkheid van de film. Daarop barstte op social media de discussie los: ‘Censuur’, ‘onder drukzetting’, ‘een beperking van de vrijheid van meningsuiting’. Iedereen vond er wat van. BNNVARA gaf de auteursrechten terug aan de producent en maker. Dit gaf het Groninger Forum de mogelijkheid in te spelen op de actualiteit en de documentaire te laten zien.

Documentaire over jonge lijsttrekker

De documentaire is een film - van binnenuit - over de politieke campagne van een jonge lijsttrekker, die gaat voor politieke winst en wordt geconfronteerd met persoonlijk verlies. De film begint om 19.15 uur. Kaarten zijn te koop op www.groningerforum.nl/jesse en bij de kassa van het Hereplein.

Auteur

admin