Fonds Goed Idee helpt kinderen mee te bouwen aan Timmerdorp Groningen

GRONINGEN

Het Fonds Goed Idee heeft onlangs € 1500 uitgereikt aan Timmerdorp Groningen. Daardoor konden deze week meer kinderen uit ‘achterstandssituaties’ deelnemen aan deze jaarlijkse vakantieactiviteit.

Het gaat hierbij om drie groepen kinderen: jonge mantelzorgers, waarvan sommigen jonger dan 10 jaar; kinderen van nieuwkomers en kinderen die bij de voedselbank bekend zijn. De kaarten voor de editie 2017 van Timmerdorp Groningen - die vandaag wordt afgesloten - waren binnen vijf minuten uitverkocht. Omdat de kaartverkoop via een website ging, wierp dit een drempel op voor ouders zonder toegang tot internet en/ of ouders die vanwege financiële problemen niet kunnen internetbankieren.

Helpende hand Fonds Goed Idee

Veel kinderen dreigden hiervan de dupe te worden. Reden voor het team van Fonds Goed Idee Timmerdorp te helpen deze kinderen te bereiken. Het fonds gaf € 1500 om kaarten te reserveren, en zocht daarnaast binnen het eigen netwerk naar samenwerkingspartners om meer kinderen te bereiken. Fonds Goed Idee legde contact met Voedselbank Stad Groningen, die graag bereid was te helpen, zodat ook de kinderen van voedselbankcliënten de kans kregen met Timmerdorp mee te doen. En Humanitas hielp om gezinnen van nieuwkomers en jonge mantelzorgers te bereiken. Bijkomen probleem voor de jonge mantelzorgers was dat zij niet makkelijk van huis kunnen, omdat hun gezinsleden van hun zorg afhankelijk zijn. Humanitas bood via het project Jonge Mantelzorgers ook daarin ondersteuning en hulp.

Fonds gemeente Groningen

Fonds Goed Idee is een fonds vanuit het armoedebeleid kindpakket van de gemeente Groningen. Dit fonds geeft financiële ondersteuning (maximaal € 1500 per project) aan inwoners van Groningen die voor kinderen in hun wijk of buurt een activiteit of project willen organiseren.

Auteur

admin