Inschrijving Estafetteloop Oosterparkwijk geopend

GRONINGEN

De Oosterparkwijk in Groningen vormt vrijdag 29 september voor het eerst sinds 1949 het decor voor de Estafetteloop Oosterparkwijk.

Sportievelingen kunnen zich tot en met zondag 24 september inschrijven bij WIJ Oosterparkwijk in het Treslinghuis of via wij.groningen.nl/wij-in-de-wijk/wij-oosterpark/estafetteloop-oosterparkwijk.

Cruyff Court

Binnen de Estafetteloop Oosterparkwijk worden een scholierenloop, een oud- en kindloop, en een vrije estafetteloop onderscheiden. Startpunt is het Cruyff Court in de Pioenstraat. Het 1 kilometer lange parcours voert door het Pioenpark, om de vijver en langs de rozentuin. Vervolgens gaat het met een boog - richting Oliemuldersweg - terug naar het Cruyff Court.

WIJ-team

De organisatie is in handen van het WIJ-team in de Oosterparkwijk; voor de scholierenloop in samenwerking met de basisscholen in de wijk. De loop gaat gepaard met randactiviteiten op het terrein bij de Speeltuinvereniging Oosterpark (SVO) – tijdelijk omgedoopt tot ‘Gezondheidsplein’. De scholierenloop begint om 12.00 uur, de ouder- en kindloop om 14.30 uur en de vrije estafetteloop om 15.30 uur. Deelname kost 5 euro (tot 18 jaar: 2,50 euro). Deelnemers krijgen een startnummer en tijdregistratie. De eerste vierhonderd inschrijvers ontvangen bovendien een bidon van de Cruyff Foundation.

Auteur

admin