Groninger première 'The Girl with all the Gifts' in VERA Zienema

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 5 september de zombiefilm  'The Girl with all the Gifts' vertoond. Deze film van de Britse regisseur Colm McCarthy was nooit eerder te zien in Groningen.

De film speelt ergens in Groot-Brittannië, in de toekomst. De 10-jarige Melanie zit met een aantal leeftijdgenoten opgesloten in een streng bewaakte faciliteit. Het zijn zogenaamde 'hungries', half-zombies. Tijdens een massale hungries-aanval ontsnapt een klein groepje uit de faciliteit, waaronder de in potentie gevaarlijke Melanie. Melanies bijzondere conditie is hier een slim onderdeel van het scenario. Ze moet wel mee, want ze is onmisbaar voor verder onderzoek en bovendien beschermt ze de anderen tegen haar bloeddorstige(r) soortgenoten. Tegelijk zorgt het voortdurende wantrouwen tegen haar voor een extra spanningslaag…
De film begint om 20.30 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema.

Auteur

Marc Jansen