Groningse sterren en aanstormend talent op ReitdiepPOP

GRONINGEN

De Reitdiephaven is van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september toneel van ReitdiepPOP. De derde editie van dit festival heeft een gevarieerd programma voor het hele gezin.

ReitdiepPOP is dit jaar uitgebreid met een zondagavondprogramma. Het festival wordt afgesloten afgesloten met het dansfeest vol rock- en soulhits van Don Pescatore and his Alcatraz Orchestra, ofwel Bert Visscher en het Noordpool Orkest.
Lees verder na het filmpje.
https://youtu.be/X-tYOJ9fc4w Twee dagen eerder, op vrijdagavond, wordt het festival afgetrapt met The BIG 80’s & 90’s Party.

Lokaal talent en gevestigde namen

Voor de zaterdag is een uitgebreid kinderprogramma met veel (gratis) muziek samengesteld. Vanaf 14.30 uur is het podium voor zowel aanstormend lokaal talent als gevestigde namen. De line-up bestaat uit onder meer studentenband E Causa Ignota, Small Town Bandits, Toy Car Taxi en hiphopcollectief Boyz in the Woods. Daarnaast is gezocht naar acts die goed aansluiten bij de lokale bands. In dit kader zijn Bourbon Avenue uit Rotterdam en het internationale gezelschap Phoenatix vastgelegd. Het Groningse CPsessies on Tour sluit de zaterdagavond af.

Brassband met Groningse sterren

De Provinciale Brassband Groningen maakt zondagmiddag zijn opwachting op ReitdiepPOP. De brassband wordt daarbij vergezeld door drie Groningse sterren: Erwin de Vries, Alex Vissering en Jan Henk de Groot. Met de Groningse band Van de Straat als support act.

Kaartverkoop

Het festival is grotendeels gratis. Alleen voor The BIG 80’s & 90’s Party op vrijdagavond (€ 5) en het optreden van Bert Visscher en het Noordpoolorkest op zondagavond (€ 20) moet worden betaald. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via reitdiepPOP.nl, bij cafetaria De Ideale Buurman en bij de VVV op de Grote Markt.

Auteur

admin