Lezingenserie over sporticonen

GRONINGEN

In het Sportcentrum van Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen wordt woensdag 13 september de driedelige lezingenserie ‘Sporticonen’ afgetrapt.

Sporters, coaches en wetenschappers geven in deze reeks, die is georganiseerd in het kader van vijftig jaar Sportcentrum van Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen, hun kijk op het succes van Johan Cruijff, Usain Bolt en Michael Jordan.

Johan Cruijff

Het spits wordt woensdag 13 september om 20.00 uur afbeten met de lezing ’Johan Cruijff: Onnavolgbaar’. Cruijff-biograaf Auke Kok, topcoach en oud-voetballer Ron Jans en andere kenners van de legendarische nr. 14, waaronder zijn oud-ploeggenoot Klaas Nuninga, bespreken Cruijffs erfenis en diens impact op de voetbalsport. ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart levert een videobijdrage. Gespreksleider is sportjournalist en verslaggever Henk Kok.

Usain Bolt

Woensdag 20 september volgt in het Academiegeobuw een lezing over Usain Bolt: ‘Snelheid en bravoure’. Met sprintcoach Bart Bennema, oud-tienkamper en RUG-alumnus Chiel Warners, bewegingswetenschapper Bert Otten, sportpsycholoog Nico van Yperen en sprintster Marit Dopheide.

Michael Jordan

De reeks wordt woensdag 27 september in het Academiegebouw afgesloten met een lezing over Michael Jordan: ‘Superster’. Met oud-international en Donar-legende Hein Gerd Triemstra, de Amerikaanse topspeler en sportwetenschapper Drew Henderson, sportpsycholoog Nico van Yperen, oud-international en ‘Orange Angel’ Rianne de Roos en marketingdeskundige Grietje Pasma.
Tickets zijn per lezing voor 4 euro verkrijgbaar op www.sggroningen.nl. Studium Generale-kortingspashouders betalen 2 euro. Studenten mogen gratis naar binnen.
 

Auteur

admin