Dubbelvoorstelling met poëzie, muziek en verhalen in Synagoge Groningen

GRONINGEN

Stichting Literaire Activiteiten Groningen heeft voor zondag 17 september een dubbelvoorstelling met poëzie, muziek en verhalen georganiseerd. Met Armando & Oleg Lysenko en Elisabeth Oets & Mi Ying Chen. Plaats van handeling is de Synagoge Groningen.

Schrijver en kunstenaar Armando en accordeonist Oleg Lysenko betreken samen het podium van de Groninger synagoge. In hun voorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ leest Armando voor uit eigen werk en speelt Oleg Lysenko op bayan muziek van Victor Vlasov, Piotr I. Tsjaikovski, Jerzy Petersburski, Vittorio Monti en Igor Strawinsky.

Hommage aan Philip Mechanicus

Mezzosopraan Elisabeth Oets brengt een hommage aan haar opa Philip Mechanicus (1889 – 1944). Ze doet dit aan de hand van fragmenten uit zijn oorlogsdagboek ‘In Dépôt’ en brieven. Oets vertelt Mechanicus’ levensverhaal vanuit haar eigen familiegeschiedenis en perspectief. Ze doorweeft haar verhaal met liederen van Ilse Weber, gecomponeerd in concentratiekamp Theresienstadt. Oets wordt op piano begeleid door Mi Ying Chen.
De dubbelvoorstelling duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Kaarten kosten € 17,50 in de voorverkoop via www.slaggroningen.nl/armando. Aan de deur: € 20.

Auteur

admin