Groningse Nieuwe #73: ‘Buiten het gebaande Pad’

GRONINGEN

In het Groninger Forum aan het Hereplein staat zondag 17 september de 73ste aflevering geprogrammeerd van Groningse Nieuwe. Hierin gaat de documentaire ‘Buiten het gebaande Pad’ (‘Off the beaten path’) van Alexander Krieb en Rosa Verschuren in première.

In deze 47 minuten durende documentaire volgen we Marieanne op haar reis bij het krijgen van haar eerste kindje. Marieanne wil haar zwangerschap omgeven met rituelen en ceremonies, en is van plan haar kindje in een bos te baren. De film is een intiem document waarbij ook het dilemma tussen het zelfbeschikkingsrecht van de zwangere vrouw en de rol van de zorgverlener naar voren komt.

Groningse Nieuwe

Groningse Nieuwe, het door Groninger Forum en Groninger Videolandschap georganiseerde platform voor onafhankelijke films uit Groningen en omgeving, begint om 16.30 uur. Entree: 2,50 euro. Kaartverkoop: www.groningerforum.nl of aan de kassa (050-3120433).

Auteur

admin