Studium Generale introduceert Kennisdiner

GRONINGEN

Studium Generale Groningen introduceert het Kennisdiner. Tijdens een driegangenmenu krijgen studenten drie talks voorgeschoteld en gaan ze met tafelgenoten in gesprek over de onderwerpen die op tafel komen. Het eerste Kennisdiner is maandag 18 september. Plaats van handeling is het Grand Theatre.

In deze eerste editie is het thema ‘The Fiction of Reality’. In een tijd waarin de waarheid niet meer heilig is en feiten niet langer onze realiteit bepalen, maakt theatermaakster Sarah Moeremans het spanningsveld tussen feit en fictie steeds scherper zichtbaar. Tussen de gangen door vertellen wetenschappers Jan Blaauw, Bart Verheij en Desirée Goubert over the fiction of reality in hun onderzoek.

Jan Blaauw

Jan Blaauw is historicus in de hedendaagse geschiedenis aan de RUG. In zijn onderzoek neemt hij het geschiedenisonderwijs van verschillende landen onder loep. Elk land kent zijn eigen versie van de geschiedenis, ook al zijn de ‘feiten’ hetzelfde.

Bart Verheij

Bart Verheij, hoogleraar kunstmatige intelligentie en argumentatie, onderzoekt de mogelijkheid het oplossen van een misdrijf met behulp van technologie systematisch aan te pakken.

Desirée Goubert

Desirée Goubert onderzoekt aan het UMCG de mogelijkheid om met epigenetica ons DNA te herprogrammeren. Maar in welke mate is het aanvaardbaar om de mens te blijven repareren? Is het verantwoord om mensen te 'vervolmaken' door het creëren van 'designer baby’s'? Dit kennisdiner is een onderdeel van het gelijknamige septemberprogramma van het Grand Theatre, The Fiction of Reality. Aanvang: 18.00 uur.

Auteur

admin