'Jacques J. - de Musical' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

De decors, meer dan honderd kostuums, rekwisieten en muziekinstrumenten zijn ingepakt. GOOV Muziektheater verhuist deze week van het repetitielokaal naar de Stadsschouwburg Groningen voor vijf voorstellingen van 'Jacques J. - de Musical'.

GOOV Muziektheater brengt met live orkest het verhaal van Jacques J. d’Ancona, wiens leven verweven is met musical, voetbal en kleinkunst. Een mix van historische feiten en journalistieke bevindingen over de oorlogsjaren in Groningen, het Nieuwsblad van het Noorden, RTV Noord, de studio’s in Aalsmeer, Be Quick en natuurlijk FC Groningen komen voorbij in deze voorstelling. Joop van den Ende: "Ik kijk uit naar deze productie. Fantastisch, dat dit in Groningen voor Jacques d'Ancona wordt gedaan. Script, muziek, decor en kostuums, alles is voor deze voorstellingenreeks ontwikkeld. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar de regie en … naar de reactie van Jacques." D’Ancona zelf leeft naar de première toe. "Ik vind het nog steeds weerzinwekkend spannend."

Speeldata

De première is aan de vooravond van de tachtigste verjaardag van Jacques d’Ancona; donderdag 14 september om 20.15 uur. Verder is de voorstelling vrijdag 15 september (20.15 uur), zaterdag 16 september (20.15 uur) en zondag 17 september ( 14.30 én 20.15 uur) te zien in Stadsschouwburg Groningen.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.stadsschouwburggroningen.nl en www.goov.nl/kaarten, via 050 - 3680368 en aan de kassa van De Oosterpoort.

Auteur

admin