Grand Theatre trapt af met lang openingsweekend

GRONINGEN

Grand Theatre in Groningen trapt het theaterseizoen af met een lang openingsweekend - van donderdag 14 tot en met zondag 17 september - met een divers (en grotendeels gratis) programma.

Grand Theatre heeft op dit moment twee Braziliaanse gasten: prijswinnend regisseur en toneelschrijver Leonardo Moreira en actrice Luciana Paes. In de bovenzaal van het theater werken zij aan ‘Calypso: The Disappearance of Love’, dat onderdeel zal zijn van hun nieuwste voorstelling. Ter gelegenheid van de start van het theaterseizoen tonen de Brazilianen zaterdag 16 september om 20.30 uur een gratis toegankelijke work in progress van dit nieuwe werk. Verder zijn ze met eerder werk te zien; zondag 17 september om 16.00 uur speelt Paes haar monoloog uit de gelauwerde voorstelling ‘Fiction’.

‘facing faces’ en ‘Interchangeable Cities’

Daarnaast zijn van donderdag 14 tot en met zondag 17 september twee kunstinstallaties te bezoeken. Zo plaatst theatermaker Rita Hoofwijk haar installatie ‘facing faces’ op de stoep voor Grand Theatre. Met deze installatie, waarin twee onbekenden tegenover elkaar plaats kunnen nemen, laat Hoofwijk mensen kijken naar mensen. In het café van Grand Theatre is de kunstinstallatie ‘Interchangeable Cities’ te bezichtigen. Dit is het eerste resultaat van een samenwerking tussen de Taiwanese theatermaker en videokunstenaar Chou Tung-Yen en het Groningse videocollectief WERC. Door middel van 3D-printers en real-time beelden wordt een live verbinding gelegd tussen Taipei en Groningen.
Meer informatie, tickets en aanmelden: www.grandtheatregroningen.nl.

Auteur

admin