Lezing bij IMAKA over jacht op zeezoogdieren

GRONINGEN

Sean Desjardins geeft maandag 25 september een lezing bij de Groninger (studie)vereniging IMAKA. De lezing is getiteld: ‘Modern hunting and Inuit livelihoods: the methods, ethics and sustainability of walrus hunting in the North American Arctic’.

In het poolgebied van Canada en Alaska draait het leven van de Inuit al decennialang niet meer puur om een levensstijl van seizoensgebonden jacht op karibou en zeehond. Hoewel deze traditionele jacht nog steeds belangrijk is, zowel cultureel als economisch, wordt de duurzaamheid ervan vaak nog slecht begrepen.

Beide kanten lopende discussie

Sean Desjardins probeert in zijn lezing beide kanten te laten zien van de lopende discussie over de duurzaamheid van de jacht op zeezoogdieren in de Arctic. Hij maakt dit duidelijk aan de hand van uitgebreid onderzoek onder Canadese Inuit en het Yup’ik volk in het zuidwesten van Alaska. Sean Desjardins, van Canadese nationaliteit, is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het Arctisch Centrum in Groningen.
De Engelstalige lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum in Groningen. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 2 euro.

Auteur

admin