Noord Nederlands Toneel en Stadsschouwburg introduceren Theaternacht Groningen

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Toneel en Stadsschouwburg Groningen introduceren de Theaternacht Groningen. De eerste Theaternacht vindt zaterdag 7 oktober plaats in Stadsschouwburg Groningen.

Het Noord Nederlands Toneel neemt vanaf 20.15 uur met zeven korte voorstellingen en performances van zeven actrices de Stadsschouwburg over. De actrices krijgen de vrije hand en maken wat ze zélf willen maken. Sommige spelers liepen al jaren met het idee rond - van een ode aan Nina Simone tot een liedjesprogramma geschreven met Daniël Lohues over het hebben van Portugees-Drentse wortels. Andere acteurs grijpen hun kans om een prachtige toneeltekst te vertolken, of met een theatraal alibi aan mensen op straat te vragen: ‘Wie denk jij dat ik ben?’.

Van de ene naar de andere voorstelling

Bezoekers lopen van de ene naar de andere voorstelling op onverwachte plekken. Onderweg worden zij verrast door een installatie van beeldend kunstenaar Louise te Poele. Verder is de bar de hele avond open, is er lekker eten en draait dj Bram – acteur Bram van der Heijden – plaatjes.
Aanvang: 20.15 uur. Entree: 19 euro (CJP: € 12,50).

Auteur

admin