'Onmogelijke opdracht' voor 320 studenten Hanzehogeschool

GRONINGEN

Ruim 320 eerstejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde MER van de Hanzehogeschool Groningen zijn deze week van start gegaan met de 'onmogelijke opdracht' voor Voedselbank Stad Groningen.

Veertig teams zullen er in de eerste weken van hun studie alles op alles zetten om die ‘onmogelijke opdracht’ toch mogelijk te maken. Docenten hebben voor elk team een opdracht bedacht, waarbij alle bedrijfskundige facetten aan bod komen. De opdrachten variëren van dertig uur non-stop sporten tot het maken van een lied bestaande uit twaalf coupletten dat vervolgens gezongen gaat worden in het gras van het Noorderplantsoen en waarbij vijfhonderd mensen het refrein mee moeten gaan zingen.

Voedselbank Stad Groningen

Met het uitvoeren van de 'onmogelijke opdracht' proberen de studenten zoveel mogelijk geld en goederen in te zamelen voor Voedselbank Stad Groningen die wekelijks ongeveer zeshonderd gezinnen ofwel 2100 mensen voedt. Bestuursvoorzitter Ulfert Molenhuis van Voedselbank Stad Groningen vertelde tijdens de aftrap van de 'onmogelijke opdracht' dat Groningen de armste stad van Nederland is. Het aantal mensen dat in geldnood komt groeit explosief. Geld is dus hard nodig. Donderdag 21 september vindt de grande finale plaats. De studenten presenteren dan hun resultaten en maken de opbrengt bekend.
Meer informatie: www.onmogelijkeopdracht.nl.

Auteur

Marc Jansen