Werkbezoek en boekpresentatie Europarlementariër Sophie in 't Veld

GRONINGEN

D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld brengt maandag 18 september een werkbezoek aan Groningen, stad en ommeland.

Dit werkbezoek wordt afgesloten met met een politiek café in 't Feithhuis. In 't Veld presenteert hier haar nieuwe boek ‘Een Europees ID’, dat een dag later verschijnt, en met publiek en pers in gesprek over de Europese identiteit.

Werkbezoek

De Europarlementariër start het werkbezoek 's ochtends in de bibliotheek in Veendam, waar raadslid Alian Spelde en wethouder Jaap Velema vertellen over het werk van de nieuwe bibliotheek in combinatie met het Taalhuis en het effect op de regio. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de Vrijheidsbeperkende locatie (VBL) in Ter Apel. Unitmanager Henk Wolthof zal hier de inleiding verzorgen, waarna In ‘t Veld in gesprek gaat met de bewoners van de VBL.

Groningen

In de namiddag wordt de BedBadBrood-boot in Groningen bezocht. INLIA-directeur John van Tilburg zal hier een rondleiding verzorgen. Het dagprogramma wordt afgesloten met een fietstocht met wethouder Paul de Rook door de Groninger binnenstad.
Het politiek café duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Auteur

Marc Jansen