Canadese film ‘Maudite Poutine’ in VERA Zienema

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 26 september de Canadese film ‘Maudite Poutine’ van Karl Lemieux vertoond.

Deze grotendeels woordloze film, die op 16 millimeter gedraaid is, gaat over de 27-jarige muzikant Vincent. Hij is op de vlucht, nadat hij een partij drugs van de plaatselijke maffia heeft gestolen. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats Quebec waar hij zijn oudere broer Michel, met wie hij jaren geen contact gehad heeft, tegenkomt. Zijn broer is een gekwelde ziel die staat voor alles wat Vincent wil ontvluchten. Vincent gaat meespelen in de punkband van zijn broer en probeert een gewoon leven te leiden. Maar beiden raken verzeild in een spiraal van geweld.
De film (met Engelse en Franse ondertiteling) begint om 20.30 uur.

Auteur

admin