Meepraten over inburgeren met theater

GRONINGEN

Loods13 heeft voor donderdag 21 september het rondetafelgesprek ‘Inburgeren met Theater’ georganiseerd. Plaats van handeling is De Studio in Groningen.

Onder leiding van Arno van der Heyden praten beleidsmakers, kunstenaars, integratiemedewerkers en andere belangstellenden over inburgeren met theater en de aanpak van Loods13 in het project ‘Thuis in Hoogeveen’.

Thuis in Hoogeveen

Theatermakers van Loods 13 gingen vorig jaar in nauwe samenwerking met de gemeente Hoogeveen op zoek naar de persoonlijke kracht en talenten van 21 Syrische nieuwkomers, zodat zij deze (her)ontdekten en leerden inzetten in de Nederlandse samenleving.

Inburgeringstraject

Dit theaterproject (’Thuis in Hoogeveen’) werd onderdeel van het Hoogeveense inburgeringstraject. Loods13 wordt inmiddels nationaal en internationaal gevraagd haar kennis over deze aanpak te delen. Het rondetafelgesprek in Groningen begint om 17.00 uur. Kaartverkoop rondetafelgesprek inclusief voorstelling en Syrisch eten: www.loods13.nl.

Auteur

admin