Michael Prins naar De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

De Nederlandse singer-songwriter Michael Prins geeft zaterdag 23 december een concert in De Oosterpoort in Groningen. De kaartverkoop start maandag 18 september om 10.00 uur.

Michael Prins speelt in dit concert het werk van zijn vrijdag 13 oktober te verschijnen album 'It's Murder, Guilty On Killing Sweet Emotion'.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Nadat Michael Prins in 2013 het televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' won, volgden de successen zich in rap tempo op. Zowel de single 'Close To You' als het debuutalbum 'Rivertown Fairytales' belandde in de top 10. Zijn tweede album 'A Dreamer's Dream Is Forever To Be Yours' deed daar met de single 'Fear Not', samen met Carice van Houten, nog een stap bovenop. Wat volgden waren uitverkochte clubshows, festivals, internationale concerten en een hooggewaardeerde solo-theatertour.

Weg van de piano

Met zijn derde album kiest Michael Prins voor een andere benadering. “Ik was begonnen met het schrijven van een opvolger van 'A Dreamer’s Dream…', veel piano, nog zwaarder en intenser dan voorheen. Na acht stukken heb ik alles aan de kant gegooid en ben helemaal opnieuw begonnen. Weg van de piano, één gitaar, weg van een uitvergroting van eerder werk en weg van een herhaling van zetten”, zegt Prins. Vrijdag 15 september is, vooruitlopend op de Nederlandse release van het album, de single 'She Makes These Streets Look Like A Hollywood Town' verschenen.
Het concert in de binnenzaal van De Oosterpoort begint om 20.00 uur. Entree: 16 euro.

Auteur

Marc Jansen