Weekend @ Waikiki afsluiter Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland

GRONINGEN

Weekend @ Waikiki sluit Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland af. Dit festival vindt woensdag 27 september plaats op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen.

De legendarische jaren ’80-band Weekend @ Waikiki presenteert bij die gelegenheid ook nieuwe (zesde) album ‘SONAR’. Gelijktijdig verschijnt ‘HANNAH’, een Waikiki-stripalbum met artwork van de Friese kunstenaar en gitarist Gert-Jan Veenstra. Weekend @ Waikiki speelt op het fesival de nummers van ‘SONAR’. Daarnaast presenteren de bandleden hun connectie met kennis. Sprekers die muziek maken, muzikanten die spreken. Het zal gaan over muziek, de toekomst, water, geluid, dromen en kennis. De Waikiki’s komen bijna allemaal uit het Friese plaatsje Wolvega, maar leven sinds jaar en dag in Groningen. De een werd professor, de ander kunstenaar, maar boven alles bleven ze samen muziek maken. In 1994 verscheen hun laatste album ‘Sputnik’, geproduceerd door Tom Holkenborg (Junkie XL), op dat moment bandlid van Waikiki.

Innovatie

Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland draait om innovatie. Met vijftig sprekers en optredens van theatermakers en muzikanten op vijf podia. Het is een evenement met de inhoud van een groot congres, maar met de sfeer van een muziekfestival. De festivalsfeer wordt versterkt door de opzet op de locatie van Kadepop. Met tenten, tentjes, foodtrucks en dialoogwagens. Bovendien is Jan Douwe Kroeske present met zijn ‘2 Meter sessies’.
Kaarten kosten € 195. Ze zijn nog te koop via www.hetgrootstekennisfestivalvannoordnederland.nl/tickets/. Voor groepen geldt een korting.

Auteur

admin