Fietstocht ‘Eetbare Stad’ in Groningen

GRONINGEN

In de stad Groningen staat zaterdag 23 september de achtste editie van de fietstocht ‘Eetbare Stad’ geprogrammeerd.

Deze fietstocht slingert langs de moestuininitiatieven De Geheime Tuin, buurtmoestuin Molukkenstraat, buurtboomgaard Oosterhogebrug, buurtmoestuin Tasmantoren en Hof van Reseda.

Eetbare Stad-initiatieven

De stad Groningen kent ongeveer zeventig Eetbare Stad-initiatieven, waarbij een kleine tot grote groep buurtbewoners tuiniert in de openbare ruimte. De fietstocht ‘Eetbare Stad’ start bij De Geheime Tuin, een nieuw initiatief tussen Bedumerweg en Johan de Wittstraat met zowel plukfruit als moestuinbakken. Initiatiefneemster Christine Boonstra zal het gezelschap ontvangen. Daarna wordt buurtmoestuin Molukkenstraat aangedaan. Deze moestuin bevindt zich, na een verhuizing vanwege nieuwbouw, op het terrein van drie zorginstellingen. De bewoners van deze instellingen, die vaak niet mobiel genoeg zijn om actief te kunnen tuinieren, kunnen daardoor wel genieten van activiteit van buurtbewoners op de moestuin én van het groen. De volgende halte is buurtboomgaard Oosterhogebrug. Initiatiefneemster Catharina Sala wacht de fietsers op met koffie en thee. Bovendien wordt hier geluncht. Daarna fietst het gezelschap naar de buurtmoestuin bij de Tasmantoren, waarna de tocht wordt afgesloten bij ‘oudgediende’ Hof van Reseda. De tuin die zeven jaar geleden als één van de eerste Eetbare Stad-initiatieven verrees achter de huizen aan de Resedastraat, heeft al heel wat ontwikkelingen en oogstseizoenen meegemaakt.

Aanmelden

De fietstocht ‘Eetbare Stad’, die is georganiseer door Natuur en Milieufederatie Groningen, begint om 11.00 uur bij De Geheime Tuin. De fietstocht duurt tot ongeveer 15.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden: spits-online.nu/platform/ of kijk op eetbarestadgroningen.nl.

Auteur

admin