Schrijver Bennie Roeters te gast bij Godert Walter

GRONINGEN

Bennie Roeters is dinsdag 26 september te gast bij boekhandel Godert Walter in Groningen. De schrijver wordt geïnterviewd door bibliothecaris Douwe van der Bijl.

Onderwerp is Roeters nieuwe roman ‘Tjerk’, die deze week is verschenen bij Uitgeverij Passage. Hoofdpersoon in Roeters roman is Tjerk Vermaning. Deze roemruchtige amateurarcheoloog deed in de jaren zestig en zeventig veel stof opwaaien. Roeters zet Vermaning neer als een man die bovenal zijn passie volgt. Met name het hoogoplopend conflict tussen de ongeschoolde scharensliep en de medewerkers het Biologisch Archeologisch Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen wordt subtiel neergezet. Waren Vermanings archeologische vondsten nou echt of niet? Bennie Roeters kiest in zijn roman op deze vraag een opmerkelijk antwoord.

Voorlezen en signeren

Nadat Roeters bij Godert Walter is ondervraagd door Douwe van der Bijl, zal hij voorlezen uit zijn roman en deze signeren.
Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis (reserveren is gewenst: 050 - 312 25 23 of info@godertwalter.nl).

Auteur

admin