Publiekslezing over borstkanker in Martini Ziekenhuis

GRONINGEN

In het Martini Ziekenhuis in Groningen wordt donderdag 5 oktober een interactieve publiekslezing over borstkanker gegeven.

Centraal in deze lezing staan de diagnose en de behandeling van borstkanker. De lezing bestaat uit een presentatie van een radioloog, patholoog, chirurgen en internist-oncoloog, en een gesprek met een ervaringsdeskundige van het borstcentrum. Na afloop is ruim de tijd om vragen te stellen. De presentatie is in handen van Albert Hingstman, huisarts in Haren.

Borstkanker

In Nederland krijgt één op de acht vrouwen borstkanker. Deze vorm van kanker komt vooral voor bij vrouwen tussen de 50 en 70 jaar, maar kan ook op andere leeftijden voorkomen.

Martini Borstcentrum

Het Martini Borstcentrum is het grootste borstcentrum van het Noorden en behoort tot de beste borstcentra van Noord-Nederland. Door nauwe samenwerking met de huisarts kunnen vrouwen sneller terecht in het Martini Borstcentrum en zijn ze korter in onzekerheid. Wanneer borstkanker wordt geconstateerd, biedt het multidisciplinair behandelteam, waarvan internist-oncoloog Annette van der Velden deel uitmaakt, deskundige zorg bij de behandeling.
Aanmelden kan via: www.mzh.nl/lezing.

Auteur

admin