Groninger Museum met Joris Laarman Lab naar New York

GRONINGEN

De tentoonstelling ‘Joris Laarman Lab’ van het Groninger Museum is vanaf woensdag 27 september te zien in het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York.

De tentoonstelling, die vorig jaar te zien was in het Groninger Museum, gaat na New York verder op tournee door de Verenigde Staten. Na New York reist de expositie door naar het High Museum of Art in Atlanta en het Museum of Fine Arts in Houston.

Cooper Hewitt

Het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum in New York is een van de grootste designmusea in de Verenigde Staten met een collectie van meer dan 210.000 objecten. De tentoonstelling is samengesteld door chief curator Mark Wilson en conservator hedendaagse kunst en design Sue-an van der Zijpp.

Joris Laarman

Joris Laarman is een van de opvallendste designers van dit moment. In 2004 begon hij samen met Anita Star Joris Laarman Lab. Met een team van ontwerpers en ontwikkelaars werken zij op het raakvlak van design, kunst en wetenschap. Zij onderzoeken daarbij voortdurend nieuwe materialen en innovatieve technologieën. Bekend zijn de 3D geprinte brug, de Heat Wave Radiator, de Bone Chair en de 3D Maker Chair die overal ter wereld geprint kan worden. Het Groninger Museum volgt Joris Laarman geruime tijd met aankopen, opdrachten en collectiepresentaties.

Auteur

admin