Bruisend Beijum, braderij en kinderrommelmarkt op Plein Oost

GRONINGEN

Plein Oost in de wijk Beijum in Groningen is zaterdag 30 september van 13.00 tot 17.00 uur toneel van ‘Bruisend Beijum’, een ‘braderij’ en een kinderrommelmarkt.

Bruisend Beijum is de uitmarkt van Beijum. In de wijk actieve organisaties stellen zich voor aan de wijkbewoners. Vanuit kramen maar ook met demonstraties. De braderij is het ‘Beijumse antwoord op een braderie en eterij’. Vanuit kraampjes worden uiteenlopende spulletjes voor en door buurtbewoners verkocht. Bezoekers worden getrakteerd op ‘kleurrijke hapjes’. Op de kinderrommelmarkt mogen uitsluitend kinderen hun tweedehands spullen verkopen. Dit gaat gepaard met andere kinderactiviteiten. Ook wordt een springkussen ingerukt. De organisatie is in handen van de buurtcentra in Beijum en Stichting Trefpunt. Met steun van Bewonersorganisatie Beijum.

Auteur

admin