Catalaanse film én ‘Oorspraak’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zowel zaterdag 30 september als maandag 2 oktober de Catalaanse film ‘Summer 1993’ vertoond. Tussen de bedrijven door, zondag 1 oktober, staat de eerste Groningse editie geprogrammeerd van ‘Oorspraak’.

De film ‘Summer 1993’ van Carla Simon Pipó, die nooit eerder in Groningen te zien was, gaat over de 6-jarige Frida. Na de dood van haar ouders, in de zomer van 1993, verhuist zij van het bruisende Barcelona naar haar oom en tante op het rustieke Catalaanse platteland. Haar nieuwe thuis en de omringende natuur is mysterieus en bevreemdend. En daarbij heeft ze er nu ook ineens een zusje bij gekregen! Vaak denkt Frida dat weglopen de beste oplossing is voor haar problemen. Toch doet het nieuwe gezin er alles aan om haar een liefdevol thuis te geven. Soms leeft ze helemaal op bij uitstapjes naar een lokaal fiësta of een zwembad, samen koken of luisteren naar jazzmuziek in de tuin. De film begint beide keren om 20.30 uur. https://youtu.be/W8YmEE2sqVM

Oorspraak

Zondag 1 oktober staat de eerste Groningse editie geprogrammeerd van ‘Oorspraak’: een exploratie van het fenomeen podcast. Aletta Becker (Schrijversvakschool Groningen) en Amanda Brouwers (PodGront) gaan daarbij in gesprek met het publiek Aanvang: 16.00 uur.

Auteur

admin