Femke Halsema in ‘Nieuw Licht’ in Der Aa-kerk

GRONINGEN

Voormalig politica Femke Halsema maakt woensdag 4 oktober haar opwachting in de debatserie ‘Nieuw Licht’ in de Der Aa-kerk in Groningen.

De filosofen Coen Simon en Frank Meester gaan met Halsema in gesprek over het pamflet dat zij schreef geïnspireerd op het boek ‘The open society and its enemies’ van de Oostenrijks-Joodse filosoof Karl Popper. Coreferent is oud-burgemeester van Groningen Jacques Wallage.

Nieuw licht op filosofische vragen

In de debatserie ‘Nieuw Licht’ werpen hedendaagse denkers in een essay nieuw licht op aloude filosofische vragen. Femke Halsema wil de humanitaire en geopolitieke problemen van migratie het hoofd bieden door, samen met de mensen die zijn gevlucht, nieuwe steden te bouwen in de regio’s van herkomst: plaatsen waar je kan trouwen, studeren, handeldrijven en ontmoeten, en waar je begraven kan worden.

Femke Halsema

Femke Halsema is voormalig fractievoorzitter van GroenLinks. Ze was bijzonder hoogleraar in Tilburg en Utrecht, leidde twee staatscommissies en schreef verschillende boeken. Ze maakte de documentaireserie ‘Vrouwen in de Islam’ en ze is onder andere voorzitter van Stichting Vluchteling. Ze publiceert regelmatig in kranten en tijdschriften.
Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 7,50 (Studium Generale-kortingspas en studenten: 5 euro). Kaartverkoop: www.blgroningen.nl/agenda, Boekhandel Van der Velde en Boekhandel Godert Walter.

Auteur

admin