Solo-expositie Mi'jke Demmer in Galerie Noord

GRONINGEN

In Galerie Noord in Groningen wordt zaterdag 30 september de solotentoonstelling ‘Uitgelicht van Mi’jke Demmer geopend. Deze expositie is van 27 september tot en met 22 oktober toegankelijk voor publiek.

Het atelier van Mi'jke Demmer weerspiegelt een binnenwereld, waar herinneringen en nieuwe associaties worden vertaald in kleine tekeningetjes in boekjes. Een zorgvuldig geordende verzameling van materialen met een vergankelijk of breekbaar karakter vult de ruimte; takken, latjes, plankjes, glasplaatjes, papier, foto's, lampjes, kistjes en laatjes vol met spulletjes worden samengesteld tot nieuwe stillevens.

Atelier als podium

Mi'jke Demmer is opgeleid als theatervormgever. Het atelier is haar podium. Een familie van grotendeels onzichtbaar met elkaar verbonden objecten vormt als het ware één grote installatie; een organische stad met vele lichtjes en ramen die een intiem doorkijkje geven in persoonlijke herinneringen. Het werk is nooit af, er moet ruimte blijven om ideeën toe te voegen. En is het daardoor eigenlijk niet altijd te vroeg om het werk aan de buitenwereld bloot te stellen? De expositie wordt zaterdag 30 september om 17.00 uur geopend.

Auteur

admin