The Bach Choir Londen naar De Oosterpoort

GRONINGEN

The Bach Choir Londen geeft donderdag 5 oktober een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Het door chef-dirigent David Hill geleide koor presenteert een programma vol Engelse werken.

The Bach Choir London

De traditie van The Bach Choir London gaat terug tot 1876, toen het koor werd opgericht voor de eerste complete Britse uitvoering van Bachs ‘Hohe Messe’. In de ruim 140 jaar die volgden groeide het ensemble uit tot een van ’s werelds bekendste koren. De muzikale erfenis is even rijk als divers, met een aangeboren gevoel voor de schitterende, eeuwenoude Engelse koortraditie.

Engelse werken

Onder leiding van chef-dirigent David Hill en begeleid door vaste organist Philip Scriven speelt The Bach Choir London werken van Byrd, Tallis, Parry, Howells en Vaughan Williams, met delen uit Rachmaninovs ‘Vespers’ als opmaat.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

admin