De Poepdokter, Carlos Lens en negentig andere gezichten op Leef

GRONINGEN

Ontspannen, puur, actief en gezond. Dát zijn de vier pijlers van het evenement Leef dat zaterdag 30 september en zondag 1 oktober plaatsvindt in MartiniPlaza in Groningen.

Bzoekers worden meegenomen op een reis door deze vier thema’s. Leef staat voor een mix van inhoud en fun. Ongeveer negentig specialisten geven inhoud aan het evenement. Leef werkt samen met onder anderen Carlos Lens en Nienke Tode-Gottenbos, beter bekend als de Poepdokter. Het evenement presenteert niet alleen een drukbezette beursvloer, het krijgt pas écht vorm door het activiteitenprogramma. Een kleine greep: bezoekers springen op de spinningfiets, rollen hun eigen sushi roll, ploffen neer in de XXL-slaapkamer en doen mee aan een boksclinic. In het kader van de kickstart van de Week van de Wellness wordt samengewerkt met een achttal sauna’s. Bezoekers worden ter plekke gratis gemasseerd.

Carlos Lens en Poepdokter in Leef-Academy

Darmfloratherapeut Nienke Tode-Gottenbos, alias de Poepdokter, verwierf nationale bekendheid met de release van haar boek ‘Gezond van Mond tot Kont’. In een presentatie op zaterdag leert zij hoe je de perfecte drol aflevert. Ze komt met handige tips en een recept tussendoor. Dit brengt ze met veel humor. Een dag later is het podium voor Carlos Lens, bekend als personal coach van veel bekende Nederlanders. Dit voorjaar zorgde hij er mede voor dat Linda de Mol zes kilo afviel binnen het populaire LINDA.lijnt. In de Leef-Academy deelt Carlos zijn ervaringen en helpt hij je om te sporten én af te vallen. De presentatie start zondag 1 oktober om 14.00 uur.

Publieksacademie over mantelzorg

Op datzelfde tijdstip begint een publiekacademie over mantelzorg. Steeds meer mensen zorgen voor iemand uit de naaste omgeving die gehandicapt, die langdurig ziek of bejaard is. De meeste mantelzorgers hebben er niet bewust voor gekozen om voor een ander te zorgen. Het is hen als het ware overkomen. Soms is de zorg zo zwaar dat de mantelzorger overbelast raakt. Hoe kunnen we dit voorkomen? Tijdens de publieksacademie worden onder leiding van presentatrice Marijke Roskam ervaringen van mantelzorgers gedeeld. Aanmelden: www.gezondheidenco.nl/publieksacademie_mantelzorg.

Auteur

admin