Johannette Zomer en Bart Schneemann met ‘BACH2WAYS’ in Martinikerk

GRONINGEN

Sopraan Johannette Zomer en hoboïst Bart Schneemann staan zondag 1 oktober met het programma ‘BACH2WAYS’ in de Martinikerk in Groningen.

Met ‘BACH2WAYS’ willen Johannette Zomer en Bart Schneemann de connectie in beeld brengen die luisteraars en componisten met Bach hebben. Samen met Zomers eigen Tulipa Consort voeren zij werken van Bach uit. Daarnaast wordt muziek van een nieuwe generatie componisten - Mathilde Wantenaar, Mayke Nas (Componist des Vaderlands) en Reza Namavar - gespeeld. Zij zijn gevraagd hun hedendaagse kijk op Bach te geven. Aldus ontstaan twee wegen om naar zijn muziek te kijken: vanuit de historische uitvoeringspraktijk en door een nieuwe generatie componisten.
Het concert begint om 15.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.bach2ways.nl.

Auteur

admin