Sjoel XL in Synagoge Groningen

GRONINGEN

Synagoge Groningen staat zondag 1 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in het teken Sjoel XL.

Bezoekers krijgen, naast de gebruikelijke mogelijkheid de synagoge te bezichtigen, een extra programma aangeboden. Dit programma staat in het teken van Hebreeuwse taal en Joodse dans.

Hebreeuwse taal

Sjoel XL begint met een deelprogramma over de Hebreeuwse taal. Dit deel wordt verzorgd door de uit Israël afkomstige Ruty Vos. Zij geeft al vele jaren Hebreeuwse lessen in de stad Groningen. De les tijdens Sjoel XL wordt ingeleid enkele films over haar geboorteland. Vervolgens geeft zij een voor iedereen begrijpelijk introductie over het Hebreeuws.

Joodse dans

Kaya Wolff neemt het dansgedeelte voor haar rekening. Kaya Wolff is sinds vijftien actief met het maken van dansen en het geven van danslessen. Zij laat zich daarbij inspireren door de dans uit het Midden-Oosten en de Joodse traditie. Tijdens Sjoel XL begint zij met een dansdemonstratie met haar vaste groep dansers. Vervolgens krijgen de bezoekers de mogelijkheid mee te doen aan een groepsdans. Bezoekers kunnen het programma geheel of gedeeltelijk bijwonen.
Entree: gratis (tot en met 17 jaar: gratis).

Auteur

admin