Hanze Lezing over ‘Het nieuwe vlees’

GRONINGEN

Het Willem-Alexander Sportcentrum in Groningen vormt maandag 2 oktober het decor voor een Hanze Lezing van Niko Koffeman. De lezing is getiteld: ‘Het nieuwe vlees’.

Niko Koffeman is, met Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarisch Slager. Zijn missie: alle slachtdieren en productiedieren te bevrijden uit de voedselketen.

Vleesvervangers

Tijdens de Hanze Lezing legt Koffeman uit hoe het is gelukt om innovatieve vleesvervangers te ontwikkelen met een bite en structuur zoals die van vlees. De nieuwe generatie vleesvervangers van De Vegetarische Slager werden in 2010 in slechts één winkel verkocht. Inmiddels zijn ze op meer dan 3500 verkooppunten in vijftien landen verkrijgbaar.

Niko Koffeman

Niko Koffeman studeerde Economie en Reclamewetenschappen aan de Erasmus Universiteit en werkte als copywriter en conceptdenker in de reclame. Koffeman bedacht Adopteer-een-kip, Wakker Dier, Bont voor Dieren, de tomaat en de Stem Tegen-campagne voor de SP. Ook is hij een van de oprichters van de Partij voor de Dieren, waarvoor fractievoorzitter in de Eerste Kamer is. Met De Vegetarische Slager won hij dit jaar de Marketing Scale-up Award bij de Dutch Marketing Awards. Hij is conceptmaker binnen het team van De Vegetarische Slager.

Proeverij

De door Studium Generale Groningen georganiseerde Hanze Lezing wordt (kort) ingeleid door Rob van Haren, lector Transitie Bio-economie aan de Hanzehogeschool Groningen. De lezing gaat gepaard met een ‘kleine proeverij’. Aanvang: 16.00 uur.

Auteur

admin