Overzichtstentoonstelling Valerio Gucia en Ingrid Fokkens in Galerie Forma Aktua

GRONINGEN

In Galerie Forma Aktua in Groningen wordt zondag 1 oktober een overzichtstentoonstelling van het werk van Valerio Gucia en Ingrid Fokkens geopend. Dit wordt gecomplementeerd met beelden van Anke Flik.

Valerio Gucia is een ‘zachte schilder’. Niets in zijn werk is hard, of zelfs maar ‘hoekig’. Alle hoeken zijn rond. En als het niet anders kan, wordt de scherpe hoek van een meubel in een vertrek behendig weggewerkt. Objecten zijn duidelijk waarneembaar in de landschappen waar chaotische rotsen langs de zeekust of op uitlopers van gebergten schetsmatig worden weergegeven.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_73854" align="aligncenter" width="495"]'Poort van Harlingen' van Valerio Cugia. 'Poort van Harlingen' van Valerio Cugia.[/caption] Ingrid Fokkens is sterk geïnspireerd door het impressionisme. Toch heeft ze altijd haar eigen kenmerken behouden. Ze schildert veelal landschappen of stads- en dorpsgezichten uit haar omgeving (Drenthe). Ze schildert ook graag de grootse landschappen van Noorwegen, het land van haar moeder. Anke Flik exposeert zeven bronzen beelden. Dit omdat ze van de stenen beelden, die immers niet reproduceerbaar zijn, op dit moment nog geen afstand kan doen. [caption id="attachment_73855" align="aligncenter" width="215"]'Wind mee' van Anke Flik. 'Wind mee' van Anke Flik.[/caption]
De expositie wordt zondag 1 oktober om 16.00 uur officieel geopend door gastconservator Ton de Meijer. De expositie loopt van donderdag 28 september tot en met zondag 5 november.

Auteur

admin