Tom Lanoye met ‘Solo Ten Oorlog’ in De Oosterpoort

GRONINGEN

Tom Lanoye staat zaterdag 7 oktober met ‘Solo Ten Oorlog’ in De Oosterpoort in Groningen.

Tom Lanoye maakte 'Ten Oorlog' twintig jaar geleden voor regisseur Luk Perceval en diens Blauwe Maandag Compagnie. De spraakmakende marathonbewerking van acht koningsdrama’s van Shakespeare werd een internationale triomftocht. In 2000 maakte auteur en performer Tom Lanoye een tournee met een soloversie. In het jubileumjaar 2017 wil hij opnieuw doen met een volledig nieuwe versie. Balancerend tussen het verhevene en het banale, het geestige en het wrede. Dankzij spitse tussenteksten gunt hij zijn publiek zodoende een blik op de creatieve motor van 'Ten Oorlog' — de evolutie van de taal: van oubollig klassiek naar experimenteel en brutaal eigentijds.
Meer informatie: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

admin