Divers programma Straatfeest Oosterkwartier

GRONINGEN

Winkeliersvereniging Oosterkwartier heeft voor zaterdag 30 september het Straatfeest Oosterkwartier georganiseerd.

De Oosterstraat, de Carolieweg en een stukje van de Gelkingestraat zijn dan toneel van diverse activiteiten, muzikale optredens en een grote braderie.

Kraam met koopjes

“Veel ondernemers uit het Oosterkwartier vullen een kraam met koopjes op de braderie en de Design Market”, vertelt Bianca van Dijk, eigenaresse van kledingzaak Oddity en medeorganisator van Straatfeest Oosterkwartier. De verspreid over Oosterstraat, Carolieweg en Gelkingestraat opgestelde kramen zijn vanaf 11.00 uur open voor publiek. Bianca van Dijk: “De laatste jaren zijn we hier weer veel leuke winkels rijker geworden. Dit geeft een feestdag als deze - compleet met braderie - zeker wat extra’s.”

Straatacts en workshops

Het publiek kan vanaf 12.00 uur genieten van straatacts en vooral ook meedoen aan workshops. Zoals de workshop ‘Pretvormer’ voor kinderen tot twaalf jaar. Deze begint om 12.00 uur in het WIJ-pand in de Oosterstraat. “We gaan maskers en kostuums maken”, zegt Bianca van Dijk. “De gemaakte creaties worden tijdens de grote straatparade rond half vier ‘s middags getoond. Iedereen mag meedoen aan deze optocht, waarin ook steltlopers en muzikanten meelopen.” Van Dijk verwacht ook veel van de act van Kapitein Kosto. Hij vertelt van 12.00 tot 16.00 doorlopend over zijn diepzee-avonturen. De luisteraars zullen hiervoor plaatsnemen in een heuse onderzeeër. Verspreid over het hele Oosterkwartier zijn gratis activiteiten voor jong en oud. De lokale horeca staat garant voor terrassen, waardoor er volop gelegenheid is om lekker te eten en te drinken.

Muziek

Maar een feestdag kan niet compleet zijn zonder muziek. Bij Brownies and Downies treedt hun eigen Koningsband op. Bij restaurant Four Rose’s zorgen de Mariachi’s voor Mexiaanse feestmuziek en bij Oddity treedt de Groningse band Van De Straat op. Verder wordt een muzikaal programma neergezet bij de Knarie en loopt de Putkapel met veel ‘feestelijk lawaai’ door de straten.
Meer informatie: www.facebook.com/Oosterkwartier050.

Auteur

admin