Wonen in Groningen: focus op lokaal design

GRONINGEN

House of Design heeft samen met winkeliers uit de binnenstad een nieuwe editie georganiseerd van Wonen in Groningen. Dit evenement vindt zondag 1 oktober van 12.00 tot 17.00 uur plaats.

Bezoekers van de Groninger binnenstad kunnen tijdens Wonen in Groningen een route volgen langs winkels met lokaal design en horecagelegenheden met lokale producten en lekkernijen. Bovendien worden de resultaten gepresenteerd van iets nieuws: vijf ontwerpers hebben ter voorbereiding op Wonen in Groningen met vijf winkeliers aan nieuwe producten voor de winkel gewerkt. Lisette Bokma werkte in dit kader samen met HOLTBAR, Christiaan Kompaan met Laif & Nuver, Studio Joop met FOLK, Ron Caspers met Verroest en Wieke Alberts met O'42 Interieur. De ontwerpers werkten hierbij met lokale materialen en gebruikten de lokale keten. In de betreffende winkels worden zondag de uitkomsten en het werkproces gepresenteerd. De resultaten zijn echter nog de hele maand oktober te zien.

Lokaal product

De route wordt aangevuld met winkels en horecagelegenheden die een lokaal product verkopen of uitlichten. Het betreft: BIEN, KOKO TOKO Store for happy products & people, De Soepwinkel, Land van Kokanje, Wadapartja, De Kaaskop, BAQ, Woonzooi, P.S. koffie, thee & taart, Het Kadocafè en Roerom. In Roerom presenteert House of Design de resultaten en prototypes van het materiaalonderzoek dat gedaan is voor het project We gaan het meemaken. Ontwerpers Volken de VLas, Gerard de Hoop, Simone Larabi, Melle Koot en Paul Bloemers deden onderzoek naar lokale materialen als hennep, zeewier, koolzaad, klei, schelpen en baksteen.
Meer informatie: www.wonen-in-groningen.nl.

Auteur

admin