Symposium over strobouw bij EM2

GRONINGEN

Bij EM2 in Groningen wordt zaterdag 7 oktober een symposium gehouden over strobouw.

‘Met presentaties en een praktijkgedeelte voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden van bouwen met stro en ontwikkelingen op gebied van duurzaam bouwen’, stelt Chris Garrit evenementenlocatie EM2, de voortzetting van EMG Faktors, in een persbericht. Het symposium begint met een lezing van een professional. Vervolgens worden de basistechnieken gedemonstreerd én door de deelnemers toegepast.

Bouwen met stro

[caption id="attachment_73936" align="alignright" width="272"] Foto: Pixabay[/caption] Bouwen met stro heeft een lange geschiedenis. Hoewel al wat in de vergetelheid geraakt is stro enkele jaren geleden herontdekt als bouwmateriaal. Garrit: ‘Bouwen met stro raakt veel vlakken: het is duurzaam, makkelijk te produceren en heeft daarnaast nog veel meer goede kwaliteiten.’ Met de belangstelling voor het product, nemen ook de vragen toe. Want is stro wel brandveilig en stevig genoeg? En hoe lang blijft alles goed? EM2 zet strobouw in vanwege de isolerende waarde en - als afwerkingsmateriaal - vanwege het natuurlijk karakter.

Aanmelden

Het symposium duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Deelname kost 20 euro (inclusief lunch). Aanmelden: em2groningen.nl/strobouw/.

Auteur

admin