Publieksdag UMCG over erfelijke borst- en eierstokkanker

GRONINGEN

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft voor zaterdag 14 oktober de publieksdag ‘BRCA heb je niet alleen’ georganiseerd.

Deze een informatiedag is bedoeld voor families met een erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker (BRCA1 en/of BRCA2).

Lezingen deskundigen

Acht deskundigen geven lezingen over erfelijkheidsonderzoek en de familie-consequenties, controles of preventieve operaties, borstreconstructie, eierstokverwijdering en de overgang, psychologische aspecten, behandeling van kanker en de mogelijkheden bij het afsluiten van verzekeringen. Daarbij is volop ruimte voor vragen aan de sprekers. Ook is er ruimschoots gelegenheid onderling ervaringen uit te wisselen. Verder is er een zogeheten Show & Tell-sessie. Hierin kunnen bezoekers in gesprek gaan met vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Zij zijn bereid het resultaat te laten zien. Daarnaast wordt een informatiemarkt gehouden.

Aanmelden

De publieksdag ‘BRCA heb je niet alleen’, die is georganiseerd in samenwerking met Borstkankervereniging Nederland / Oncogen en Stichting Olijf, vindt plaats in DOT Groningen. Aanvang: 10.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden (verplicht): brcadag2017.umcg.nl.

Auteur

admin