Groninger première ‘Aquarius’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 7 en maandag 9 oktober de Braziliaanse film ‘Aquarius’ vertoond. Deze film van Kleber Mendonça Filho was niet eerder in Groningen te zien.

De film gaat over de 65-jarige weduwe Clara (Sonia Braga). Ze woont in een prachtig appartementencomplex aan het strand van Recife, Brazilië. Ze is erg gehecht aan deze plek. Ze heeft hier gewoond met haar man, haar kinderen zijn hier groot geworden, ze heeft er borstkanker overwonnen, en elke ochtend neemt ze een frisse duik in de zee. Als ze wordt benaderd door een ambitieuze projectontwikkelaar die haar appartement wil kopen, wil Clara daar niets van weten. Wanneer er vuile trucs en intimidatie aan te pas komen laat de trotse, onafhankelijke Clara zich niet zomaar uit het veld slaan.
De film begint (beide keren) om 20.30 uur.

Auteur

admin