Jubileumconcert Voce Umana in Museum Vosbergen

EELDE

Vocaal ensemble Voce Umana bestaat tien jaar. Dat viert het zaterdag 7 oktober met een jubileumconcert in Museum Vosbergen in Eelde.

Het programma wordt gevuld met koorwerken die de afgelopen tien jaar op het programma hebben gestaan. Het gaat hierbij zowel om rustige als om vlotte melodieën, vier- of vijfstemmig uitgevoerd. De vocale werken worden afgewisseld met instrumentale intermezzi door gambaconsort Dulce Cor. Verder speelt Arian van der Mark twee werken op klavecimbel.

Voce Umana

Voce Umana is opgericht door Arian en Alwina van der Mark. “Toen de wens ontstond om een kwalitatief goed ensemble voor oude muziek op te richten, hebben we een drietal open zangavonden georganiseerd. Dit was in juni 2007”, vertelt Arian van der Mark. “Hiervoor was dusdanig veel belangstelling dat we in september direct konden starten.”

Ledenaantal

Het ledenaantal is de afgelopen jaren redelijk constant gebleven; tussen de vijftien tot achttien leden. “Meer dan negentien leden willen we ook niet “, zegt Van der Mark, “want boven de twintig leden zouden we ons een ‘kamerkoor ‘moeten gaan noemen, en wij hebben bewust gekozen voor een kleinere samenstelling.”
Het concert begint om 20.00 uur. Entree: 10 euro. Reserveren (wordt aangeraden): reserveren@voceumana.nl.

Auteur

admin