Kamermuziekfestival bij De Onlanderij

EELDERWOLDE

De Onlanderij in Eelderwolde is een van de 35 gebouwen van Natuurmonumenten waar het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten plaatsvindt.

Dit nieuwe muziekfestival wordt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober gehouden.

Natuurmonumenten

De organisatie van het het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten is in handen van Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). De concerten worden gegeven in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen en zelfs in een schaapskooi. Objecten die vaak op een fascinerende manier verweven zijn met het landschap. “Natuurmonumenten doet méér dan alleen natuur beschermen. Ons cultureel erfgoed versterkt de beleving van de natuur en andersom”, zegt directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten. “Tijdens dit muziekweekend openen we ook de deuren van gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn.”

De Onlanderij

In De Onlanderij staan optredens van het Barbican String Quartet en het Kamerorkest van het Noorden - met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds - geprogrammeerd. Het Barbican String Quartet speelt zaterdag 7 oktober (19.00 uur) met violiste Amarins Wierdsma in de voormalig boerenhoeve. Een dag later, zondag 8 oktober, gaan de deuren van de schuur om 14.00 uur open voor een familieconcert van het Kamerorkest van het Noorden. Met een speicaal programma rondom de Don Quixote Suite van Telemann. Voorafgaand aan beide concerten kan samen met de boswachter een kijkje worden genomen in de natuur rond De Onlanderij.
Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival.

Auteur

admin