Healthy Ageing Tour uitgebreid met driedaags para-cyclingevenement

GRONINGEN

De Healthy Ageing Tour wordt uitgebreid met een meerdaagse etappekoers voor sporters met een beperking.

Daarmee heeft de organisatie een derde wedstrijdcategorie aan het programma toegevoegd; naast de internationale etappekoers voor vrouwen en voor junior-vrouwen.

Para-cycling

Para-cycling wordt volledig geïntegreerd in het bestaande programma en zal van 4 tot en met 6 april 2018 van dezelfde parcoursen en dezelfde entourage gebruik maken als de bestaande wedstrijden. De wedstrijd heeft daarom een plek gekregen op de internationale kalender van wielerbond UCI.

Omloop, klassieker en tijdrit

De etappekoers biedt startgelegenheid aan zowel mannen als vrouwen, en wordt in twee categorieën verreden: de C-klasse (C1 tot C5) en de tandemklasse. Op de woensdag wordt de deelnemers een omloop voorgeschoteld, op donderdag wacht hen een klassieker en op vrijdag wordt afgesloten met een individuele tijdrit. Koersdirecteur Thijs Rondhuis vindt de tijd gekomen om naast een topsportevenement (elite-vrouwen), en een evenement voor talentontwikkeling (junior-vrouwen) ook een wedstrijd te organiseren voor sporters met een beperking.

Weinig etappekoersen

Op de internationale kalender zijn weinig etappekoersen te vinden, waardoor de UCI ook graag wilde meewerken aan dit evenement. "We gaan de para-cyclists volledig integreren binnen ons evenement. We kunnen hen dankzij de bestaande belangstelling voor met name de elite-vrouwen een podium bieden binnen de bestaande entourage van ons evenement. Net als voor de andere sporters zal het Pagedal in Stadskanaal de uitvalsbasis zijn voor hen bij hun verblijf in Noord-Nederland."

Auteur

admin