Seminar in Het Paleis rond ‘Betrokken vaderschap’

GRONINGEN

In Het Paleis in Groningen wordt donderdag 12 oktober een seminar gehouden rond het thema ‘Betrokken vaderschap’.

Deze bijeenkomst is onder het motto ‘Groningen aan zet!’ georganiseerd door organisaties als Mankracht Groningen (MJD), WIJ Groningen, SKSG en Het Kopland. Deze maatschappelijke organisaties starten een initiatief om het belang van betrokken vaderschap breder onder de aandacht te brengen.

Betrokken vaderschap

Diverse onderzoeken onderschrijven het belang van (meer) betrokken vaderschap. Aanwezigheid en gedrag van vaders is van grote invloed op de sociale ontwikkeling en het gedrag van kinderen. Betrokken vaderschap is belangrijk voor het zelfvertrouwen en vergroot de prestaties van kinderen op school.

Seminar

De Groninger organisaties geven 12 oktober antwoord op de vraag hoe het met de Groningse praktijk zit. Tegelijk gaan ze samen aan de slag om te komen tot een programma dat betrokken vaderschap in de Groningse samenleving concreet handen en voeten geeft. Het seminar biedt een mix aan sprekers, aangevuld met voorbeelden uit de praktijk, en biedt aanwezigen praktische informatie en tips. Het dagvoorzitterschap is in handen van Frank den Hollander.
Het seminar duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Deelname is gratis. Meer informatie/ aanmelding: betrokkenvaderschap@mjd.nl.

Auteur

admin