Nederlandse toppers in 31ste editie Menzis 4 Mijl van Groningen

GRONINGEN

Met Roy Hoornweg, Richard Douma en Jip Vastenburg is de Nederlandse top zondag 8 oktober goed vertegenwoordigd bij de 31ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen.

De organisatie van het hardloopevenement verwacht dan ook een snelle wedstrijd en een spannende strijd tussen nationale atleten.

Snelste Nederlander

De 28-jarige Roy Hoornweg was de afgelopen drie jaar de snelste Nederlander in de 4 Mijl van Groningen. Hij liep in 2014 zelfs de snelste tijd ooit gelopen door een Nederlander: 18 minuten en 5 seconden . Richard Douma liep afgelopen zondag bij de Singelloop Utrecht in een sterk deelnemersveld in de top-10. Andere Nederlandse topatleten zijn Bart Nuenen, Mohamed Ali, Frank Futselaar en Joeri Wolf.

Jip Vastenburg

Jip Vastenburg is bij de Nederlandse vrouwen de meest aansprekende naam. De 23-jarige atlete heeft al een WK en een Olympisch finale op haar naam staan. Andere Nederlandse vrouwen zijnIrene van Lieshout, Noorderling Jessica Oosterloo en talenten als Anne Luijten, Floor Doornwaard en Roos Blokhuis.

Team4Mijl

Bij de Menzis 4 Mijl van Groningen is traditioneel ruimte voor veelbelovende talenten om zich op een internationaal podium te presenteren. Team4Mijl is uitstekend vertegenwoordigd met meer dan tien atleten. Daarnaast telt de startlijst meer dan tien jonge atleten uit ‘het Noorden’.

Auteur

Marc Jansen