Woodstone Kugelblitz TAKE OVER in SIGN

GRONINGEN

SIGN in Groningen staat van donderdag 5 tot en met zondag 15 oktober in het teken TAKE OVER. Dit project is geïnitieerd door Woodstone Kugelblitz.

Woodstone Kugelblitz bestaat uit Teun de Graaf en Charlotte Martin. Zij zien hun zoektocht als een veldtocht zoekend naar een vorm die zich verbindt met het dagelijks leven. Hun levenswijze en handelswijze is het werk zelf; ze maken hun werken mee in plaats van iets tastbaars te creëren. In dit proces spelen factoren als toeval, geluk en tegenslag een rol, en vervaagt de notie van eigendom.

TAKE OVER

'Bij TAKE OVER is de hiërarchie ver te zoeken, de Anonymous Group of Artist is in een constante transitie', meldt SIGN in een persbericht. 'Steeds is er sprake van een overname, niemand is de baas. Het publiek wordt daarbij uitgenodigd om mee te doen.' 'Omdat men het van elkaar overneemt is het onduidelijk wie de producten heeft gemaakt. Als hulpmiddel zijn er ook machines aanwezig met verschillende druktechnieken en met hun eigen hun beperktheden; zoals oude stencilmachines, Gestetners, kassaprinters en een kopiermachine.'

Bad Drawing Competition

Een van de onderdelen is De Slechte Tekeningen Wedstrijd met een hoofdprijs van € 600. Deze prijs is uitgeloofd voor de 'krachtigste slechte tekening, die alle swing van de mislukking in zich draagt'. Tekeningen kunnen voor donderdag 12 oktober naar SIGN (Winschoterkade 10, 9711 EA Groningen) worden gebracht of gestuurd.

Help inrichten

Belangstellenden kunnen de Anonymous Group of Artists donderdag 5 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur helpen met het inrichten van de TAKE OVER-show. Materialen als meubels, bedden en een hele inboedel zijn aanwezig. Zondag 8 oktober staat om 16.00 uur de opening geprogrammeerd.
Meer informatie: www.woodstonekugelblitz.org www.sign2.nl

Auteur

Marc Jansen